Híd

A fogászati híd felépítését tekintve fogkoronák összessége.

Amikor több egymás melletti fog hiányzik, akkor a híd a legkézenfekvőbb fogpótlási megoldás. A fogászati hidat több módon is fel lehet használni. Az egyik legelterjedtebb megoldás, amikor a híd a foghiányt határoló fogakon kerül rögzítésre, és ez nyújtja a megfelelő alátámasztást. Ennek a módszernek azonban az a hátránya, hogy az épp fogakat le kell csiszolni, hogy pillérként megfelelően használhatók legyenek.

A fogak lecsiszolása elkerülhető továbbá jóval egyszerűbb és stabilabb megoldás, ha a híd implantátumra van rögzítve, és az nyújtja a megfelelő alátámasztást. Ugyancsak nincs szükség a fogak lecsiszolására a ragasztott híd, más néven Maryland híd esetében, azonban ezt a híd típust szinte csak a metszőfogak területén használjuk.

A hidak — csakúgy, mint a koronák — különböző alapanyagból készülhetnek.

Porcelán fémkerámia híd

A fémkerámia híd erős és tartós felépítmény, és a legsűrűbben alkalmazott megoldás. A híd fémvázat tartalmaz, porcelán borítással, így teljesen elfedve a fémet. A porcelán nagyon időtálló és nem színeződik el.

Fémmentes cirkon kerámia híd

A cirkon kerámia híd prémium minőséget képvisel. A CAM-CAD számítógépes technológiának köszönhetően a fogpótlás az eredeti fogak pontos mását adja vissza, minden esztétikai igényt kielégítve. A teljesen fogszínű anyag fémet nem tartalmaz, ezért fémallergiában szenvedő pácienseinknek tökéletes alternatíva

Porcelán vagy cirkon hidak kedvező áron!