Fájdalommentes fogászati kezelések - Dentofóbia

Természetes emberi tulajdonság, hogy nem szeretjük fájdalmakat, továbbá megteszünk mindent annak érdekében, hogy elkerüljük azokat a szituációkat, amelyek nagy eséllyel fájdalommal járnának. És amikor mégis úgy adódik, hogy belekényszerülünk egy ilyen helyzetbe, akkor kisebb-nagyobb félelem is kialakulhat bennünk. Éppen akkor azonban, amikor az egészségünk megőrzése vagy helyreállítása a cél, akkor nincs választási lehetőségünk. Nincs mese, minden félelmünk ellenére el kell mennünk a fogorvoshoz. Megfigyelhető, hogy valamiért a fogorvostól általában jobban félnek az emberek, mint más szakorvosoktól, olyannyira, hogy neve is van a jelenségnek: ez a Dentofóbia.

Ám a modern technológiának és felkészült szakembergárdánknak köszönhetően nálunk nem kell félnie a fogorvosi beavatkozástól. Számunkra teljesen természetes kérés és nem tartjuk „cikinek”, ha valaki el szeretné kerülni a fájdalmakat. Sőt, kimondottan úgy alakítottuk ki fogászati szolgáltatásunkat, hogy maximálisan ki tudjuk szolgálni ezeket az igényeket.

A technológia és a szakértelem mellett egy további nagyon fontos szempontnak tekintjük a pácienseinkhez való hozzáállást: kollégáink megértéssel és empátiával fordulnak Önhöz, mert számunkra lényeges, hogy ne csak egészségessé vagy széppé varázsoljuk mosolyát, de mindezt úgy tegyük, hogy Önnek ez minél komfortosabb legyen, és ne féljen visszajárni hozzánk a rendszeres kontrollra.

Helyi érzéstelenítés

Minden fogászati rendelőben elérhető érzéstelenítési forma, így nálunk, a FlyDent-nél ez az alap ellátás része. Többféle érzéstelenítő anyaggal dolgozunk fogászati klinikánkon, amelyek közül minden esetben egyedileg, a páciens figyelembevételével, illetve a kezeléstől függően alkalmazzuk a legmegfelelőbbet. Ezzel a módszerrel, ha jól alkalmazza a szakember, akkor megelőzhető a fájdalom, így nem kell attól félni, hogy szenvedés lesz a kezelés.

Éber szedáció

Azok számára, akik erősebb félelmet éreznek, esetleg dentofóbiában szenvednek, azok számra elérhető nálunk, a FlyDent klinikán az éber szedáció. Az eljárás alatt a páciens kábult állapotban van, de éber, így a szóbeli utasításokat megérti és végre tudja azokat hajtani. Az eljárás nagy előnye, hogy a félelemérzés és a feszültség megszűnik, a páciens nem érez fájdalmat és a kezelést sokkal rövidebbnek éli meg.

Amennyiben éber szedációt alkalmazunk a kezelőorvos és asszisztens mellett még egy aneszteziológus szakember is részt vesz a fogászati beavatkozáson. Az aneszteziológus az, aki a beavatkozás kezdetén intravénásan bejuttatja a bódító anyagot a páciens szervezetébe és mindvégig ellenőrzi az életfunkciókat. A kezelés végén az aneszteziológus beadja a használt bódító gyógyszerek ellenszerét, így a páciens perceken belül magához tér.

Altatás

Vannak olyan esetek, amikor az éber szedáció nem elégséges. Ha a páciens nem képes együttműködni, vagy ha a fogászati beavatkozás nagysága megköveteli, illetve ha olyan egészségügyi problémák merülnek fel, mint például a fokozott garat-reflex által okozott hányinger, akkor történhet altatásban is a fogászati beavatkozás. Az altatásban végzett fogászati kezelés esetében is egy külön team csatlakozik a beavatkozáshoz, és az aneszteziológus végzi az altatást, illetve felügyeli a páciens életfunkcióit a műtét során.

Nem kell többet félnie a fogorvostól: fájdalommentes fogászat!